آخرین اخبار:
کد خبر:۴۶۰۱۷۹
شفیعی خبر داد

افزایش بودجه دانشگاه فنی و حرفه‌ای به ۳۵۰ میلیارد تومان در سال جاری

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای گفت: بودجه دانشگاه افزایش قابل توجهی پیدا کرده و به ۳۵۰ میلیارد تومان درسال جاری رسیده است.

مسعود شفیعی،رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای در گفتوگو با خبرگزاری دانشجو، گفت: این دانشگاه سال۹۰ بر اساس برنامه پنجم توسعه توسط مجلس تصویب شد که دانشکده‌های وابسته به آموزش و پرورش به عنوان دانشگاه به زیر مجموعه آموزش عالی منتقل شوند که این حرکت مجلس حرکت خوبی بود. ما در کشور و در بین دانشگاه‌های دولتی، دانشگاهی که تقاضا محور و مهارت محور باشد نداریم. کلا دانشگاه فنی وحرفه ای در زمانهای مختلف ماموریت‌های مختلفی را داشته است اول گوشه چشمی به بازار کار داشته و نیروهای خود را با توجه به نیاز بازار آموزش می‌دهد و تحقیقاتی که انجام می‌شود برمبنای نیازجامعه است.

 
وی ادامه داد: اکثر دانشگا‌ههایی که ما در ایران داریم عرضه محور هستند در مرزهای دانش مشغول فعالیت هستند، مقالات تولید می‌کنند. در کشور دانشگاه مهارت محور یا تقاضا محور نداریم. تنها دانشگاه مهارت محور دانشگاه فنی و حرفه‌ای است و همچنین دانشگاه علمی کاربردی که این دانشگاه به صورت نیمه خصوصی یا شورا محور است. 


شفیعی اضافه کرد:اعتقاد ما این است نیروهایی تربیت کنیم که دربازار کار شغل پیدا کنند و سربار جامعه نباشند. علاوه بر اینکه خودشان کارپیدا می‌کنند چون ما کارآفرین هستیم باید خودشان کار تولید کنند و شرکتی که ایجاد می‌کنند بتوانند چندین نفر را مشغول به کار کنند. ما افتخار می‌کننیم که این گونه دانشگاه هستیم. یکی از افتخارات ما این است که بیش از ۷۰ درصد نیرو‌هایمان جذب بازار کار می‌شوند. همانطور که مقام معظم رهبری بار‌ها فرموده‌اند که فارغ التحصیلان دانشگاه باید پنجه‌های کارآمد داشته باشند. می‌توانیم بگوییم که اکثر نیروهای ما این کارایی را دارند به دلیل اینکه این دانشجویان سه سال اول را در دبیرستان درس خوانده‌اند و آشنا شده‌اند با مهارت‌های مختلف و در آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها تجربه پیدا کردند و در نتیجه این دو سالی که دانشگاه فنی حرفه‌ای در خدمت این دانشجویان است به تکنسین تبدیل می‌شوند ودر بازار کار مثمر ثمر هستند. 

 

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای افزود: بنا داریم که مقاطع کار‌شناسی را راه اندازی کنیم که باید مجوز آن را از وزارت علوم بگیریم و در باید با سایر دانشگاه‌ها متفاوت باشیم. راه اندازی مقطع کار‌شناسی با ماموریت فنی و حرفه‌ای که دروس ما متفاوت خواهد بود و ورکشاپ‌های بیشتری خواهیم داشت و دروس کارآفرینی و اقتصادی مهندسی را هم باید ارائه دهیم. ما با دانشگاه‌های دیگر متفاوت هستیم. نباید تصور شود چون قبلا دانشگاه نبودیم و در واقع تربیت تکنسین می‌کنیم نسبت به دانشگاههای دیگر سطح پایین تری داریم در صورتی که اینگونه نیست در خیلی از موارد دانشگاه فنی و حرفه‌ای نسبت به سایر دانشگاه‌ها عملکرد بهتری داشته است. 


وی خاطرنشان کرد: اخیرا ما ارتباطاتی با کشورهای خارجی داشتیم بخصوص کشور آلمان که دوباربازدید از دانشگاه‌های این کشور داشتیم آنها هم به همین ترتیب. حس می‌کنیم که نظام مهارت محوری باید شبیه نظام آموزشی مهارت محوری کشور آلمان باشد. در کشور آلمان افراد مهارتی تربیت می‌شوند و مدتی از زمان تحصیلشان را در دانشگاه‌های خودشان هستند و نصف زمان تحصیل را دانشجویان در صنعت آموزش می‌بینند. 


شفیعی ادامه داد: ما بنا گذاشتیم چون فارغ التحصیلان دانشگاههای عرضه محور ما چون بیشتر تئوری محور هستند برای اینکه به کارآفرین تبدیل شوند، تعدادی از اعضای هیئت علمی دانشگا‌هایمان را برای آموزش به کشور آلمان اعزام کنیم و ایرانی‌های مقیم آلمان با دعوت دانشگاه فنی و حرفه‌ای به ایران بیایند و نیروهای ما را تربیت کنند. ساختار ما ساختار آموزش و پرورش بوده و بیشتر آموزشکده داشتیم تا دانشکده الان دنبال این هستیم که آموزشکده‌ها را به دانشکده تبدیل کنیم در هیئت امنا مصوب شده که کادر آموزشی را تطبیق دهیم و تبدیل شوند به اعضای هیئت علمی، که مزایای هیئت علمی بودن را داشته باشند و واقع یک سری از کار‌شناس‌هایمان را ارزیابی کردیم که به عنوان هیات علمی جذب شوند که این صد نفر در آزمون ۹۱ پذیرفته شده‌اند. 


رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای گفت: چون موسسات به آموزش و پرورش وابسته بودند بودجه این دانشگاه بر اساس سرانه دانشجویی نبود و یک بودجه کلی درنظرگرفته می‌شد که این برای یک دانشگاه با ۱۷۲ مرکز و۱۸۰هزار دانشجو خیلی کم است. سال گذشته بودجه جاری دانشگاه ما ۲۵۲ میلیارد تومان بود امسال این مبلغ به ۳۵۰ میلیارد تومان افزایش یافت ولی باز هم خیلی کمبود بودجه داریم دلیل آن هم پایین بودن بودجه پایه دانشگاه است و سرانه دانشجویی ما کمتر از نصف سرانه دانشجویی سایر دانشگاه‌ها است. و از وزارت علوم و سازمان مدیریت خواسته‌ایم که این‌ها را تبدیل کنند به سایر بودجه دانشگاه‌ها و امیدواریم برای بودجه سال آینده این تغییرات اعمال شود. 


وی اضافه کرد: آزمایشگاه‌های دانشگاه‌های قدیمی هستند وبرخی بالای ۵۰ سال قدمت دارند، فن آوریهای جدید را نداریم از دولت خواسته‌ایم که مقداری بودجه برای نوسازی و به روز کردن آزمایشگاه‌ها به دانشگاه فنی و حرفه‌ای اختصاص دهد امیدوارهستیم که این کمک اختصاص یابد البته خود دانشگاه هم به دنبال درآمد زایی است. سال گذشته حدود ۶۰ میلیارد تومان و امسال پیش بینی ما ۹۰ میلیارد توما ن درآمد اختصاصی خواهد بود. 


شفیعی در خصوص برگزاری مراسم سالگرد تاسیس دانشگاه فنی و حرفه ای اضافه کرد: ۲۴ آبان سالگرد دانشگاه برگزارمی شود برنامه ریزی را طوری انجام دادیم که سخنرانان مختلفی داشته باشیم حضور سه وزیر در مراسم قطعی شده است. در مراسم سالگرد تاسیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای از شهید تهرانی مقدم به عنوان دانشجوی دانشکده انقلاب تقدیر خواهد شد. از زنده یاد مهندس علاقمندان که در آموزش و پرورش بانی تشکیل دانشگاه فنی و حرفه‌ای بود و در قید حیاط نیست تقدیر شود. از مدیران عامل همراه اول مهندس صدوقی و علی آبادی مدیرعامل مپنا برای سخنرانی دعوت شده است. 

 

وی یادآور شد: از دکتر سالار آملی، قائم مقام امور بین الملل وزارت علوم دعوت شده است که در رابطه با نحوه همکاری با دانشگاههای خارج از کشور و اقداماتی که صورت گرفته توضیحاتی را ارائه دهند و سخنرانی داشته باشند. میزگردی در رابطه با آموزش‌های مهارتی و جایگاه آن بحث شود. سخنرانی چند تن از نمایندگان مجلس از جمله حجت الاسلام ابوترابی. از دانشجویان مخترع دانشگاه تقدیر خواهد شد امیدواریم بتوانیم نتایج خوبی برای دانشگاه به دست بیاوریم.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار